woensdag 16 maart 2011

Kipfler

100 gr zeer fijn gemalen, geblancheerde amandelen
300 gr gezeefde bloem
100 gr suiker
mespunt zout
1 vanillestokje (gespleten, de merg eruit geschraapt)
225 gr zachte boter
2 eidooiers
150 gr (liefst eigengemaakte) vanillesuiker
Meng de amandelen, de bloem, de suiker, het zout en het vanillemerg in een
kom en snijd er met twee messen de boter door tot de massa kruimelig
is.
Kneed er snel de eidooiers door en vorm een platte schijf van het
deeg.
Wikkel het deeg in folie en leg het een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Vorm een lange rol van het deeg en snijd hem in 50 plakjes.
Rol naar beide uiteinden spits toelopende 'worstjes' van het deeg, vorm ze
tot halvemaantjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in ± 12 minuten heel
lichtbruin.
Haal de kipferl, terwijl ze nog warm zijn, door de vanillesuiker
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten